Alles Op Reserve

Alles Op Reserve
Schutskampflyers 2016

ehm....

ehm....

woensdag 6 mei 2009

Wangedrag Schutskampflyers

Coach zwaar ontgoocheld na wangedrag renners

Hieronder een eerste reactie van de trainer/coach van WV Schutskampflyers n.a.v. de publicatie van belastend filmmateriaal op de website van genoemde wielerploeg.
E.e.a. betrof enkele zeer compromiterende beelden van sigaren dampende en grote bokalen "Leffe" drinkende renners na een gezamenlijke MTB-tocht te Vinkel in oktober 2008. Tijdens deze tocht echter is de coach met zware materiaalpech alleen achtergelaten in het bos. Zonder een enkele blijk van hulp is de rest simpelweg doorgereden terwijl de coach aangaf toch serieuze problemen te hebben wegens een afgebroken derrallieur.
Uiteindelijk heeft hij "steppend" zijn woning in 's-Hertogenbosch weten te bereiken, zo'n slordige 25 km van de plaats des onheils verwijderd.

Wij citeren nu de coach tijdens zijn gesprek met één van de journalisten van een regionaal nieuwsblad :

"Ik voel me nu als de coach wiens spelers(renners) in het holst van de nacht via de regenpijp de hotelkamer ontvluchten en zich vervolgens gaan onderdompelen in het bruisende nachtleven van de stad waar zij verblijven....De volgende ochtend aan de ontbijttafel spreken de gezichten van diezelfde spelers(renners) boekdelen..."
Om dan later te vervolgen met:
"We zullen voor de komende trip naar Oudenaarde een streng huishoudelijk reglement op moeten stellen met daarbij zware sancties voor degene die zondigt tegen de afgesproken regels.Wat betreft passende sancties valt te denken aan bijv. extra lange beurten op kop, tassen en bagage van andere renners sjouwen, voedsel voor andere renners opscheppen, glazen met bier vullen voor de teamgenoten etc. etc...
De toon is gezet !!"

Kortom een reactie van een ontgoocheld man !!

1 opmerking:

Jan zei

Geachte coach,
Hierbij enige bespiegelingen mijnerzijds:
- Ik vind het woord ontgoocheling wat zwaar aangezet. Daarbij ben ik me bewust van het feit dat ik de onder liggende gevoelens van personen niet kan en mag beoordelen. Echter, een coach moet opgewassen zijn tegen tegenslagen en ongepast gedrag zijner pupillen. That’s part of the game;
- Hoewel de coach niet rookt, staat hij toch t.a.v. de Bourgondische zijde van het leven toch behoorlijk vooraan. Een rustige drinker weliswaar. Echter, de “stop knop” ligt diep verborgen in zijn wezen. (Er is slechts één persoon die deze knop heel goed weet te vinden);
- Indien er gekozen wordt voor het verzwaren van de huishoudelijke regels wil ik het volgende voorstellen: “De coach zal in Oudenaarde het voorbeeld voor zijn pupillen zijn, daartoe zal hij:
o geen bier consumeren;
o om 21:30 zijn bed opzoeken;
o om 07:00 uur een stevig ontbijt voor zijn ongetrainde pupillen voorbereiden.
- Ik verzoek de medeflyers in te stemmen met dit realistische voorstel!

Met vriendelijke groet,

Jan