Alles Op Reserve

Alles Op Reserve
Schutskampflyers 2016

ehm....

ehm....

woensdag 14 maart 2012

NIEUWE PIKORDE..ROLLEN OMGEDRAAID...??

Schuldgevoel na weer een zondagochtend voornamelijk in de wielen hangen blijkt na recent onderzoek absoluut onterecht. Zie ook de verhelderende bespiegeling van deze spectucalaire onderzoeksresultaten door Klepper, de vaste columnist van onze collegapedalisten van CCJB. Vervang zonodig enkele malen CCJB door Schutskampflyers en er ontstaat een volledig nieuwe blik op bestaande “krachtsverhoudingen” binnen de gelederen van de Schutskampflyers…..
Vergeet vooral ook niet de “link” naast onderstaande afbeelding te volgen naar de website van het televisieprogramma Labyrinth om zodoende ook eigenhandig je met deze nieuwe kennis en inzichten te verrijken.

Met dank aan Klepper:

SCIENCE MEETS CYCLING

geschreven door Klepper
12 maart 2012

MANNEN DIE OP KOP RIJDEN ZIJN EIGENLIJK WATJES!

Jarenlang ging men ervan uit dat een klepper die op kop van het peloton sleurt ca. 30% meer vermogen moet leveren dan een krabber die zich eenvoudig in het wiel laat meezuigen.Recent wind onderzoek toont echter aan dat een renner in de kop positie door de groep achter hem feitelijk naar voren wordt geduwd, wat een verlichting geeft van rond de 20% t.o.v. wanneer hij alleen zou rijden.Hiermee levert de man op kop dus een extra inspanning van slechts een kleine 10%.
Bij deze zou ik dan ook vanaf nu 3 punten van orde willen voorstellen 1. iedere CCJB’er die van kop afkomt, bedankt netjes het volledige CCJB peloton voor bewezen diensten.2. Het elleboogje ten teken dat er moet worden overgenomen, vervangen wij door een hoffelijk arm gebaar, ten teken dat anderen op kop mogen profiteren van de geweldige stuwkracht van het CCJB peloton.3. Tenslotte wil ik voorstellen dat in de komende enquĂȘte, de vraag of het binnen het CCJB peloton is toegestaan om gewoon mee te rijden wordt geschrapt.. Binnen CCJB wordt de wieltjeszuiger voortaan gezien als een meester knecht, voor de mensen die op kop van het CCJB peloton mogen rijden. Hiertoe dien ik de komende leden vergadering een voorstel in dat wieltjes zuigers recht hebben op een contributie verlaging* van ten minste 10%.

*p.s. Aangezien wij als Schutskampflyers geen contributie betalen zou de contributieverlaging kunnen worden vervangen door een extra glas Leffe of Westmalle voor de edelmoedige wieltjeszuigers na afloop van een gezamenlijke toertocht….

Geen opmerkingen: