Alles Op Reserve

Alles Op Reserve
Schutskampflyers 2016

ehm....

ehm....

maandag 21 november 2011

Een overpeinzing op de maandag "after".....

Asocialisatie in het Flyerpeloton ?

Na de gebeurtenissen tijdens de veldtoertocht te Schijndel van afgelopen zondag ( 2 flyers “verdwaald” en na enkele vergeefse pogingen tot hereniging met op hol geslagen Flyers, op eigen houtje huiswaarts gereden) is het wellicht toch verstandig om met het oog op een duurzame en blijvende cohesie tussen de onderlinge Flyers enkele oude “ongeschreven” gedragsregels uit "Het tijdperk van de Flyer der Flyers" in ere te herstellen.
De oudgedienden onder ons weten allemaal dat wij bij het rijden van dergelijke veldtoertochten altijd enkele tussenstops inlasten op kritische passages in het parkoers. Aldus op sociale wijze tegemoetkomend aan degenen die verkiezen dergelijke tochten op reserve te rijden en zo, in tegenstelling tot de “ge-oogklepte” medeflyers, wel van al het "landschappelijk schoon" kunnen genieten. Maar natuurlijk ook om bij pech (Vinkel 200?, kettingbreuk Flyer, sigaren, Leffe…de uitzondering bevestigt immers de regel….) en “ver – dwalingen” alert te kunnen reageren richting slachtoffers en/of verloren “schapen”.

Met een postuum excuus en goedgemeende knipooog naar Ben wil ik pleiten voor het herstel van deze ongeschreven regel tijdens de toekomstige atb-tochten !!  Ben zou niet anders gewild hebben…!!

Uiteindelijk zullen alle Flyers hiervan profiteren:

“Oogklep-Flyers” komen zo automatisch aan wat extra herstel toe tijdens de winterperiode, zodat de accu’s zich volledig kunnen opladen voor het nieuwe wegseizoen. Op die manier zijn ze tijdens de wegritten weer optimaal in staat hun “kloten af te draaien” om medeflyers comfortabel uit de wind te houden.

“Alles-op-Reserve-Flyers” en “Landschaps-Flyers” kunnen hun eigen plan trekken zonder bevreesd te zijn voor parkoers(ver)dwalingen of het eventueel mislopen van collegiale depannage.

Groet,
Leon

Geen opmerkingen: